Gazpacho od lubenice

Podijelite zapis

Potrebno vrijeme za pripremu: 20 min.
Dovoljno za pribl. 1,000 ml (4 čaše)

Podatci o hranjivosti (za 1 čašu):

135 kcal
565 kJ
15 g ugljikohidrata
2 g vlakana
8 g masti
2 g bjelančevina

Sastojci:

350 g lubenice, bez kore
½ crvene papričice (ukupno 125 g, 100 g očišćeno)
200 g krastavca
2 rajčice (po 70 g)
¼ glavice crvenoga luka
1 žlica crnog vinskog octa
Sol, pahuljice od čilija
1 žlica smeđeg šećera
200 g kocki leda
2 žlice maslinovog ulja

1. korak:

Žličicom odstranite sjemenke iz lubenice i narežite meso na komadiće. Operite i raspolovite papriku, odstranite sjemenke i stabljiku te razrežite na velike komade. Operite krastavac i polovinu narežite na četiri debela štapića; ostatak ogulite i grubo nasjeckajte u kockice. Operite rajčicu i narežite je na četvrtine, odstranite zeleni dio stabljika. Oljuštite luk i narežite ga na krupne komade. U vrč Bosch blendera prvo dodajte crni vinski ocat, a onda dinju, povrće, sol, pahuljice od čilija, šećer i na kraju kockice leda. Pričvrstite poklopac i dobro ga zatvorite.

2. korak:

Uključite svoj Bosch blender na najveću brzinu te fino sameljite sastojke u kašu na otprilike 180 sekundi. Ovaj će postupak biti dvostruko kraći budete li koristili potiskivač. Za VitaBoost pritisnite na gumb „Shake“ ili pak podesite VitaBoost na najvišu brzinu te sastojke fino sameljite u kašu na otprilike 90 sekundi.

3. korak:

„Gazpacho od lubenice“ začinite prema ukusu, izlijte u čaše, ubacite štapiće od krastavca za miješanje, pokapajte maslinovim uljem i poslužite.

Podijelite zapis

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)