Ana Kleković

Popečci od krumpira i sira: Krumpir je jedan od priloga jelima koji najčešće ostane. I dalje je relativno jeftin, pa se često ne štedi na količini i priprema se više nego što je potrebno. Evo ideje kako nikad ne baciti višak krumpira. Luk nasjeckam na sitno. Dodam (u ovom slučaju) pire krumpir i jedno jaje. Začinim sa malo soli, papra i crvene paprike, ponekad i usitnjenim začinima da se dobije određeni šmek, npr. bosiljak ili čak origano. Ubacim svježi sir i gustin. Ostavim smjesu oko 45 minuta u hladnjaku. Ručno oblikujem popečke u obliku malih diskova. Stavim ih peći na zagrijanom ulju ili maslacu sa svake strane 3-4 minute. Pečene popečke izvadim na salvetu kako bi se upio višak masnoće. Eto, vrlo jednostavno, da se "dosadnom" pireu udahne novi život :)

Prikaži više
1 Star
Nalagam...