Sandra Kovač

Od ostataka pire krumpira volim pripremiti kiflice meke, 🥔 Okus me njihov vraća u bezbrižne dane daleke! Podsjećaju me na djetinjstvo i mnoga zaigrana ljeta, 🪟🌳👒🌤️ Kada sam s njima otkrivala sve čari ovoga svijeta! 🌍🥐😋 Može se u kiflicama pronaći svašta, pa svima odmah proradi mašta! 🔮 💫 Savršenu ravnotežu postići je teško, ⚖️ Zato sa sastojcima koje u njih stavljam dolazi planiranje strateško! 📊📈 Za pripremu najfinijih kiflica 300g brašna i 7g suhog kvasca se ne izbjegava, 🥐 Ne postoji kiflica koja ih u sebi ne sadržava! 🥐 Za razbuđivanje bez imalo problema, 🔔 U pomoć se 1 mala žličica soli sprema! 🧂 Kiflice skrivaju i 4 velike žlice ulja te 1 dcl mlijeka slatkog, 🌻🥛 Svojim okusom oduševljavaju baš svakog! 200g ohlađenog pire krumpira da ne zaboravimo, 😊🥔 Jer samo s njim organizam najsretnijim pravimo! 🥰 Od navedenih sastojaka umijesim tijesto glatko, I ostavim ga na toplom da se diže kratko! 🌡️♨️ Tijesto zatim razvaljam u pravokutne oblike, Te ih režem i motam u trokute jednolike! 🔪🥐 S razmućenim jajetom i sezamom uzorom na zadnju modu, 🥚🖌️ Vrhove kiflica premazujem u zadnjem hodu! 🚶‍♀️ Zatim ih stavljam u pećnicu na 200 °C 15-ak minuta, 🔥 Te na pečene nakapam ulje nekoliko puta! 🌻😋🤗

Prikaži više
1 Star 1
Nalagam...