Sandra Kovač

Od ostataka pire krumpira volim pripremiti kiflice meke, ? Okus me njihov vraća u bezbrižne dane daleke! Podsjećaju me na djetinjstvo i mnoga zaigrana ljeta, ????️ Kada sam s njima otkrivala sve čari ovoga svijeta! ??? Može se u kiflicama pronaći svašta, pa svima odmah proradi mašta! ? ? Savršenu ravnotežu postići je teško, ⚖️ Zato sa sastojcima koje u njih stavljam dolazi planiranje strateško! ?? Za pripremu najfinijih kiflica 300g brašna i 7g suhog kvasca se ne izbjegava, ? Ne postoji kiflica koja ih u sebi ne sadržava! ? Za razbuđivanje bez imalo problema, ? U pomoć se 1 mala žličica soli sprema! ? Kiflice skrivaju i 4 velike žlice ulja te 1 dcl mlijeka slatkog, ?? Svojim okusom oduševljavaju baš svakog! 200g ohlađenog pire krumpira da ne zaboravimo, ?? Jer samo s njim organizam najsretnijim pravimo! ? Od navedenih sastojaka umijesim tijesto glatko, I ostavim ga na toplom da se diže kratko! ?️♨️ Tijesto zatim razvaljam u pravokutne oblike, Te ih režem i motam u trokute jednolike! ?? S razmućenim jajetom i sezamom uzorom na zadnju modu, ??️ Vrhove kiflica premazujem u zadnjem hodu! ?‍♀️ Zatim ih stavljam u pećnicu na 200 °C 15-ak minuta, ? Te na pečene nakapam ulje nekoliko puta! ???

Prikaži više
1 Star 1
Nalagam...