Sunčica Kvež

Moja obitelj i ja puno vremena provodimo u kuhinji jer volimo fino papati, a osim toga kuhanje nas povezuje i budi u nama dozu kreativnosti. ? Ja sam, kao 20-godišnja studentica, početnik u kuhinji i rado učim od starijih generacija kako pripravljaju klasične recepte, a uživam i pratiti razne food blogove i kulinarske serije jer se uvijek pokupi neki super trik ili novi recept. Oduvijek volim jesti povrće te od njih radim juhe, umake, piree, a od voća kaše koje stavljam u kolače i sl. ??? Već jako dugo želim štapni mikser jer sam vidjela razne recepte za jednostavne umake za tjestenine koji se tako rade npr. od paprike, cvjetače, brokule, butternut tikve i svog ostalog povrća duginih boja☺️, ali i fine domaće juhe od također raznog povrća, i finih šampinjona/vrganja! Osim tih nekih “basic” stvari koje se rade sa štapnim mikserom, jako bih željela i isprobati napraviti domaću vegansku majonzeu od tofua s manje soli i aditiva nego što je kupovna, a baš biram tofu majonezu jer posljednjih nekoliko godina trudim jesti više veggie opcije i iskreno su mi ukusnije. Za doručak obožavam napraviti svim ukućanima fine avokado tostove s feta sirom (također veganskom), na domaćem kruhu od zobi- a smatram da bi mi štapni mikser omogućio da dobijem savršenu kremastu teksturu. Preko ljeta dobijemo i puno rajčia od bake, a sa štapnim mikserom bismo imali priliku napraviti i vlastitu zimnicu s umakom od rajčice koju koristimo u gotovo svakom ručku. Neke od ideja koje doma kuhamo za ručak od ostataka su: • spring rollice s punjenjem od ostataka povrtnog wok umaka •ostatak tofunese umaka za vege lazanje s veganskom mozzarelom • ostatci pirea od krumpira ili batata za koru od pizze A za desert: • puding od kruha od ostataka starog kruha (s raznim dodacima: grožđice, bademi… + esktrakt od vanilije za fini okus pudinga) Bon apetit?❤️

Prikaži više
1 Star
Nalagam...