Marko Jertec

Kako u obitelji svi imamo nekakve zdravstvene borbe ? (netolerancija na gluten, dijabetes, štitnjača - hashimoto) morao sam obične slastice zamijeniti zdravima, i vjerujte još su bolje?. Obožavamo raw, odnosno sirove torte?, a najčešće ih radim uz pomoć bendera (maminom blenderu sam valjda već i dušu izmiksao?). Podijelit ću s vama jedan od najdražih jesenskih recepata?, s glavnim sastojkom, veličanstvenom tikvom?. Bit će to moja pita od tikve. Najprije zapečem tikvu i izvadim njeno meso (možete je i kuhati), stavim u blender i dodam indijski orašćić, vodu, kokosovo ulje, limun, vaniliju, sol i med. Blendam dok ne dobijem finu gustu kremu, pomalo pahuljastu. Prethodno možete namočiti indijske orašćice kako bi nadjev bio što kremastiji. Tikvu često koristimo jer je pravi antioksidant i bogata vitaminima, no o tome nekom drugom prilikom. Kora na koju stavljam nadjev je od datulja, oraha i kokosovog ulja. Te sastojke stavite u blender i blendate dok ne dobijete mrvičastu smjesu koju zatim otisnite u kalup. Na koru dodajte kremu i stavite u frižider, najbolje preko noći. Ako ste nestrpljivi?, stavite u zamrzivač❄. Pitu poslužujem s malo tučenog vrhnja i kokosa?, a te bijele pahuljice pospem veganskom čokoladom?. Možda vam se na prvu čini komplicirano, ali nije! Nisam ostvario svoj dječački san⭐ i postao kuhar, al' zato stalno isprobavam nove stvari i spajam nespojivo. Zanima li vas još mojih raw recepata? Pokucajte nam s blenderom, smjestite se uz topli čaj, a ja ću stvarati čarolije. Dobar tek, javite kak vam se sviđa moja pita.?

Prikaži više
1 Star 1
Nalagam...