Martina Maksimkov

Jesen je idealno vrijeme za boravak u prirodi, ali i isprobavanje raznih recepata od jesenskih plodova. Meni je tako već neko vrijeme želja isprobati jednu neobičnu jesensku juhicu, a nadam se da ću uz ovaj blender konačno to i učiniti. Povrće (1 ljubičasti luk, 1 mrkvu, 1 manji poriluk, 2 režnja češnjaka, 1 stabljiku celera) usitnimo u blenderu te popržimo na maslinovom ulju dok ne omekša. Dodamo malo povrtnog temeljca (od ukupno 1,2 litre), 500 g pečenih oguljenih kestena ili kesten pirea, promiješamo i dodamo ostatak temeljca te pola žličice usitnjene majčine dušice. Posolimo i popaprimo po vlastitom ukusu, poklopimo i ostavimo da se kuha dok povrće skroz ne omekša. Za to vrijeme sa strane na maslinovom ulju popržimo vrganje i zasebno popržimo kockice tamnog kruha. Nakon što je juha gotova, pričekamo da se malo ohladi i blenderom usitnimo povrće koje se u njoj nalazi. Dodamo pečene vrganje, malo kiselog vrhnja i nasjeckani peršin. Najbolje ju je poslužiti dok je još topla te posuti s prepečenim kockicama kruha i ukoliko želite s muškatnim oraščićem. Bogatstvo šume u jesen na tanjuru. Dobar tek!

Prikaži više
1 Star
Nalagam...