Natalija Šemnički

Zbog tinejđera celijakičara kod nas se svakodnevno nešto miksa kod kuće, a jedno od omiljenih mikseva su ovi BEZGLUTENSKI MUFFINI OD HOKAIDO BUNDEVE Za 15 kom. potrebno je: 150g schär mix b brašna Malo muškatnog oraščića 1 prašak za pecivo 1 vanilin šećer Prstohvat soli 110g šećera 1 jaje 1 žličica vanilije 120ml mlijeka bez laktoze 300g pirea od bundeve (bundeva se oguli i očisti od koštica, nareže na kockice, malo prelije maslinovim uljem i peće u pećnici na 200 cca 20-ak min. Kad je pečena smiksa se u pire) 60 g otopljenog maslaca 2-3 rebra čokolade za kuhanje- narezati na kockice Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva. Kalupe za muffine obložite papirom. Posebno pomiješajte suhe sastojke, a posebno mokre., a zatim ih sjedinite. Dobro promiješajte da se sve poveže. Pecite 30-ak min. Ako volite okus kokosa, možete polovicu maslaca zamijeniti kokosovim uljem.

Prikaži više
1 Star
Nalagam...