Pjero Kargotić

Jednostavan veganski umak, toliko nježan i kremast da je nemoguće ne zavoljeti ga. Govorim iz prve ruke! 😅 U pećnici ispeći crvene paprike, glavicu ljubičastog luka i jednu glavicu češnjaka, a prije pečenja ih politi maslinovim uljem i malo posoliti. Nakon pečenja papriku oguliti i zajedno s lukom i istisnutim češnjakom ubaciti u blender. Dodati 1 dcl biljnog mlijeka ili vode u kojoj su se kuhala tjestenina, malo soli, papra, peršina, tahinija po želji i za one koji vole malo pikantnije — čili! Sve to dobro zblendati i proliti po skuhanoj tjestenini. Začiniti peršinom ili veganskim sirom. Ljudi moji, idila! Zvuk mljackanja dok mješate odvodi vas u neke druge dimenzije. Preporuke svima! Idealno za jesen. Naravno, u ovo možete ubaciti druge namirnice koje volite, npr. gljive. ❤️

Prikaži više
1 Star 3
Nalagam...