“Osvoji Boschanstveno!”

Budite kreativni i osvojite Boschanstvene kuhinjske uređaje!

U periodu od 10.10. do kraja godine imati ćemo 4 kreativna tematska natječaja u suradnji s našim boschanstvenim influencericama.

Odgovorite na izazov influencera i podijelite svoje ideje, recepte ili razmišljanja s drugima.

Objavite najzanimljiviji, najoriginalniji ili najsmješniji komentar na zadanu temu.

U svakom krugu influencer će odabrati dva najkreativnija komentara i nagraditi ih.

Koji je vaš omiljeni recept od ostataka hrane?

Marie se uvijek pobrine da svoje ostatke pretvori u nova ukusna jela. Voli raditi rižine okruglice od ostataka rižota.

Koji je vaš omiljeni recept od ostataka hrane?

    Boschanstveni dobitnici

    Petar Bilic

    SMUTI MI JEDAN BUNDEVA 🎃-CHIA SMOOTHIE? Koja li je tajna njihove supermoći? Koja li je tajna njihove slave? Koja li je tajna(koja li je tajna)? Ne, u ovom tekstu se ne radi o Megan Markle ni njenoj kosi. Riječ je o njima- malim chia sjemenkama, Zadnjih godina postale su pravi hit u svijetu zdrave hrane. Čemu duguju svoju popularnost? Kakvo se vjenčanje sprema uskoro?
    Prikaži više

    Tea Vuletic

    Vitaboost mi je zelja jos od kad sam ga prvi put vidila na Laninom profilu prije sigurno godinu dana. Cak sam i muzu natuknula da bi me mogao iznenaditi s njim za godisnjicu, Bozic ili sl. ali za sada nista🙈 Zbog zdrastvenih problema ne jedem gluten i dosta drugih namirnica pa mi je povrce baza za sve. Zbog toga pripremam i sebi i djeci sve obroke i nema usputnih pekara,fast foodova i sl.
    Prikaži više

    Petar Bilic

    MSG

    Andrej Eržen

    MSG

    Tea Vuletic

    MSG

    Andrej Eržen

    MSG

    Andrej Eržen

    MSG

    Andrej Eržen

    MSG

    Boschanstveni komentari

    Vidi svoj komentar među svim Boschanstvenim komentarima. Neka vas oduševe i inspiriraju. Podijelite ih sa svojim prijateljima na svojim društvenim mrežama.

    Nives Vujnović

    Okruglice od piletine

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Tomislav Barhanović Barhanović

    Piletina i sve ostalo od piletine..👌😀

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Ivana Matešković

    Od ostataka pire krumpira napravim slasne kiflice! Svima nam redovito ostane pire krumpira, nekima slučajno a nekima namjerno ( ja sam u drugoj kategoriji). Ovisno o trenutnom raspolozenju napravim kiflice od pire krumpira a ponekad i krokete. Moji ukućani se na kraju više vesele receptu koji nastane od ostataka pirea nego samom pire krumpiru. 🤭

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Tea Koscina

    Od svih ostataka koje skupljam u kompost, radim humusnu zemlju te onda uzgajam svoje rajcice i papricice. Nije recept ali je jako odrzivo! Pozz :)))

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Ivana Miketic Mursic

    Cesto znam pretjerati sa kolicinom musli za dorucak. U namocene zobene pahuljice dodam chia sjemenke, naribanu jabuku, sumsko voce, bananu i jogurt. S ostatkom koje ne bi pojelo ni cijelo susjedstvo radim kolacice. U tu smjesu dodam malo brasna ili griza, te jedno jaje. Sve dobro promijesam i pecem 15tak min na 180C. Zdrava uzina za popodne:)

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Svjetlana Blažević

    Slana pita od tvrdog kruha - Potrebno je 1 tvrdi kruh, 30 dkg kuhane šunke (ostatci poslije Uskrsa), 1/2 l sosa od rajčice, 3 jaja, 2 žlice, senfa, 3 dcl mlijeka,ulje, so, biber, origano, 30 dkg sira gaude, 5 dkg maslaca, 1 tvrdi kruh izrezat na kockice, pola stavit u nauljenu vatrostalnu posudu ili tepsiju i poškropit sa uljem, posipat sa pola narezane šunke i pola sosa malo pobiberit, dodat ostali kruh poškropit sa uljem pa opet šunku, sos. Pjenjačom miješat jaja, senf i dodat mlijeko, malo posolit i pobiberit prelit preko kruha i gore naribat sir te složit listiće maslaca, posipat origanom - stavit peći na 200 st 30 - 35 min, Pečeno izrezat i poslužit sa kiselim vrhnjem.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Katarina Babić

    Najviše volim iskoristiti ostatke badema kada napravim bademovo mlijeko. U zadnje vrijeme od njih napravim palačinke - u preostalu “pulpu” dodam malo integralnog brašna, biljnog mlijeka, javorovog sirupa, žličicu ulja i prstohvat soli. 🥞 Odličan doručak ili desert!

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Ana Todorić Pleše

    krušne mrvice od ostataka kruha; tostirati stari kruh i onda ga ZBLENDATI :)

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Mirna Mandic Mandic

    Od ostataka mrkve iz grincajga napraviti zdravi kruh/kolac od mrkve

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Matea Blažević

    5 faširanaca Jutros sam štapnim mikserom obradila par stapki i ocjedila ih, sok popila, a 130 grama ostataka sam iskoristila za burger, skupa sa 10 grama lana kojeg sam obradila u mlincu za kavu i pomješala s malo tople vode. 130 grama bijelog graha iz konzerve sam zdrobila vilicom i mješala sve zajedno skupa s 40 grama zobenih pahuljica koje sam također obradila u mlincu za kavu. Dodala sam i 10 grama brašna od bučinih sjemenki. Smjesu sam začinila sa soli, paprom, nutritivnim kvascem i kajenskim paprom. Na tavi za palačinke, s malo ulja, popržila sam prethodno oblikovane faširance. Jako ukusno.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Eva Herceg

    Nakon kuhanja juhe ili variva, ostatke povrca kao i koru,sjemenke i ljusturu luka i cesnjaka osusim u dehidratoru i sameljem mlincem za kavu ili tarionikom u sitni prah koji koristim kao zacin za peceni krumpir,variva,rizota,juhe, dressinge ili bilo sto cemu malo jaceg okusa ne bi skodilo :)

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Maja Jandrić

    Fryed rice

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Lucija Zupa Zupa

    Ostatke u rizin papir, na tavu i gotovo.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Andrea Bratonja

    Nakon sto iskoristim slanutak iz konzerve, za desert iskoristim vodu od slanutka i napravim super jednostavni cokoladni mousse u koji idu samo voda od konzerviranog slanutka (aquafabe), zlicica soka limuna, ekstrakt vanilije i tamna cokolada. Dobije se prozracni mousse za kojeg nikad ne bi rekli da je od gore navedenih sastojaka. :)

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    lea basic basic

    Moj omiljeni recept od ostataka hrane u frižideru je sve zapeći u pećnici i izblendati u juhu. Dodati malo tjestenine i chillia, kako nas je Marie učila

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Marin Herenda

    Od ostataka pečene ribe (tuna, brancin, ma bilo koje) napraviti riblju paštetu - očistim meso od kostiju te kratko zblendam s češnjakom, peršinom, maslinovim uljem uz naravno po potrebi sol i papar. U pravilu za tu svrhu napravimo i domaći kruh ili foccaciu.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Sara Perić

    Bok, moj omiljeni recept od ostataka hrane su polpetice od ostatka vege ragua od leće. Uvijek napravim veću dozu ragua pa drugi dan dodam malo krušnih mrvica, slanutak, još nešto začina. Od te smjese koju je moja izmučena sjeckalica jedva spojila napravim polpetice, pečem ih u pećnicu i baš su odlične uz salatu.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Ivan Sinković

    Bakina variva su mi oduvijek bila najdraža jela. Nekako se uvijek poklopilo da su bila ponedjeljkom 😄. Kad sam ja počeo kuhati shvatio sam i zašto. Nakon obilnog nedjeljnog kuhanja s puno mesa uvijek nešto ostane. Najbolja stvar za iskoristiti ostatke nedjeljnog mesa je narezati ih na kockice i baciti u varivo s keljom, porilukom ili graškom 😍 Hvala baka što se cijeli život zdravo hranim! ❤❤

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Valentina Živković

    Od ostatka miješanog mljevenog mesa idući dan napravim pohane palačinke s tim mesom 🥰

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Lada Andretić

    Njoki od pire krumpira dok moj muž ne eksplodira. Svaki dan iza pirea njoki kaže, a šta će ipak sve smaže. Znači da nije toliko loša ženina hrana, jer je ljubavlju začarana.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Sunčica Kvež

    Moja obitelj i ja puno vremena provodimo u kuhinji jer volimo fino papati, a osim toga kuhanje nas povezuje i budi u nama dozu kreativnosti. 🥰 Ja sam, kao 20-godišnja studentica, početnik u kuhinji i rado učim od starijih generacija kako pripravljaju klasične recepte, a uživam i pratiti razne food blogove i kulinarske serije jer se uvijek pokupi neki super trik ili novi recept. Oduvijek volim jesti povrće te od njih radim juhe, umake, piree, a od voća kaše koje stavljam u kolače i sl. 🍎🥦🥬 Već jako dugo želim štapni mikser jer sam vidjela razne recepte za jednostavne umake za tjestenine koji se tako rade npr. od paprike, cvjetače, brokule, butternut tikve i svog ostalog povrća duginih boja☺️, ali i fine domaće juhe od također raznog povrća, i finih šampinjona/vrganja! Osim tih nekih “basic” stvari koje se rade sa štapnim mikserom, jako bih željela i isprobati napraviti domaću vegansku majonzeu od tofua s manje soli i aditiva nego što je kupovna, a baš biram tofu majonezu jer posljednjih nekoliko godina trudim jesti više veggie opcije i iskreno su mi ukusnije. Za doručak obožavam napraviti svim ukućanima fine avokado tostove s feta sirom (također veganskom), na domaćem kruhu od zobi- a smatram da bi mi štapni mikser omogućio da dobijem savršenu kremastu teksturu. Preko ljeta dobijemo i puno rajčia od bake, a sa štapnim mikserom bismo imali priliku napraviti i vlastitu zimnicu s umakom od rajčice koju koristimo u gotovo svakom ručku. Neke od ideja koje doma kuhamo za ručak od ostataka su: • spring rollice s punjenjem od ostataka povrtnog wok umaka •ostatak tofunese umaka za vege lazanje s veganskom mozzarelom • ostatci pirea od krumpira ili batata za koru od pizze A za desert: • puding od kruha od ostataka starog kruha (s raznim dodacima: grožđice, bademi… + esktrakt od vanilije za fini okus pudinga) Bon apetit🙈❤️

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Nikolina Kostanjevec

    Znači stari kruh narežeđ na šnite,posložnim u protvajn,dodam spojena jaja sa sirom i vrhnjem,te šećerom,te par kapi domače aronije,ispečena i vruće premažemo pekmezom koji sam sama radila,šljiva,aronija,kupina,čak i banana♥️♥️♥️♥️

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Maja Zubić

    Prezle od ostataka kruha.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Mateja Plečko

    Od ostatka bolonjeza drugi dan napravim cannellone!

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Ivana Tomljenovic Tomljenovic

    U ostatak tenfanog krompira dodam nasjeckane šunke,i kuhanog povrca i napravim ko male prepečence.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Zrinka Jovanović Jovanović

    Evo,jučer mi je ostalo dosta kuhanog brokula. Začinila sam ga bila sa tek malo masl.ulja. Danas ću skuhati makaroniće,u brokulu ću dodati par žlica vode od tjestenine,izraditi štapnim mikserom i ukuhati sa vrhnjem za kuhanje. Dodati makarone,po želji još posoliti,popapriti,dodati češnjaka. Svatko sebi po želji na pijatu narenda parmezana. Ovo se može napraviti i od karfiola. Ostatke povrća iz juhe ispitnim i napravim popečke,uz dodatak brašna i jaja i mrvica ako poham.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    JASENKA KUTLEŠA

    Od ostatka pire krumpira volim raditi njoke i još k tome dodati kiselog kupusa, za prste polizati.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Marinka Dronk

    Uvijek nam ostane pire krumpira. Za večeru u taj pire dodam jedno jaje i brašna po potrebi. Žlicom stavljam u vruće ulje i imamo prefine popečke od krumpira. Toga nikad ne ostane :)

    Prikaži više
    1 Star 1
    Nalagam...

    Jadranka Naglić Naglić

    Od pečenog pileta ponekad mi ostane bijelo meso,pa ga narežem na kockice,i napravim rižoto uz dodatak povrća i začina.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Tamara Belec Belec

    Tradicionalno međimursko skoro pa zaboravljenom, naziv žemljejača . Ona se sastoji od starog kruha, mlijeka i jogurta, sve skupa se zapeče u pećnici...mljac:-)

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Gordana Belghaid Belghaid

    Neka čorba od povrća ili rolice povrća u tjestu

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Branka Vidović

    Njoke od ostatka krumpira

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Branka Kulaš

    Tjestenina sa mesom i sirom Kuhanu tjesteninu od prethodnog dana iskoristim tako da je pripremim sa kuhanim ili pečenim mesom koje je ostalo od prethodnog obroka. Na ulje stavim ostatke mesa narezane na kockice te kratko popržim. Dodam povrće (mrkvu, kukuruz, grašak...) i cherry rajčice da se lagano proprže. Zatim dodam vrhnje za kuhanje i naribani sir i pustim da se sir otopi. Kad umak provre dodam tjesteninu i dobro je umiješam u umaku, a na kraju posipam peršinom...

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Vidoslava Brozovic

    Pita od starog kruha.Kruh se namoči u mlijeko,doda se jaje,sitno narezani luk i začini. Može se dodati i nasjeckano povrće. Na dno posude za pečenje stavi se suha slanina. Peče se na 200 stupnjeva cca 35 minuta.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Marina Rupić

    Složenac od mesa i povrća koji je vrlo fin a jednostavan; ostatke mesa samo treba narezati na sitne komadiće, sljubiti sa povrćem poput luka, mrkve, tikvice ili po želji, preliti mješavinom vrhnja i jaja te začina, posuti sirom ili parmezanom i na kraju zapeći u pećnici. Bon apetit! :-)

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Đurđa Okreša

    Kad ostane piletina napravim salatu,a kad ostane pire napravim šiškrline ili knedle sa slivama..ništa se ne baca..😋

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Edita Markus Steinocher

    Vrlo rado bih podjelila omiljeni recept od ostataka hrane, ali moj suprug, ko od stijene odvaljen, se svakodnevno pobrine da ostataka nemamo 🤭. Ne znam je li do mog kuhanja ili do njegovog apetita 🤔. Ali recimo teoretski... kada bi mi ostalo palačinki, napravila bih nešto slično kao spring rolls. Izdinstala povrća i mesa, napunila palačinke i ispohala ih. Uz njih servirala 'toć' (češanj češnjaka, đumbir u prahu, kurkuma u prahu, malo soli i grčki jogurt).

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Stojanka Ivšić Ivšić

    Uvijek dobro došla salata,bilo od ostataka pečenog ili kuhanog mesa. Može se kombinirati sa svježim ili kuhanim povrćem dresinga ili sa pastom its.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Melita Marković

    Često radim sok od jabuke, mrkve i cikle i uvijek mi je bilo žao ostataka koji nastanu u tom procesu, pa sam odlučila od tih ostataka napraviti kolač. Također, kada kod filetiranja ribe ostane koža, od kože napravim čips. Ne volim bacati hranu, tako da kada nešto ostane od jednog ručka, ja drugi dan napravim novi, recimo od pečenog lososa, napravim salatu i slično. Također, kada iskoristim limun, ne bacim ga već ga skupljam u jednu posudu i radim sredstvo za čišćenje.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Marina Dobrenić

    Od ostataka pecene piletine napravim domaci kebab.Zapecem lepinju,moze i tortilje ili kruh,ako nema,mogu i peceni krumpirici,ostatke piletine zagrijem i nasjeckam,salate po zelji,rajcica,kupus,luk,zelena ili radic,te smiksam umak u blenderu od jednog kiselog krastavca,malo bijelog luka,svjezeg ili kupovnog u prahu, prstohvat cilija,majoneze i kecapa,te prelijem po piletini. Dobar tek!

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Amira Posavec Posavec

    Moj omiljeni recept je i naj jeftiniji,Popara od starog kruha.Potrebno stari kruh {34kruha} narezati na komade ,na stednjaku u dubljoj tavi prepeci 1glavica sitno sjeckanog luka Dodati 1 sitno sjeckani cešnjak. Kad se sastojci lagano prepeku dodati crvenu mljevenu papriku,malo papra,suhih zacinako voli vegetu te preliti kipucom vodom{oko3 dcl}.kruh sfavimo u tepsiju te ga prelijemo sa dobivenim umakom -juhom koju smo skuhali .Stavimo u pecnicu oko 20 min na 180c.Dobar tek

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Sandra Mišković

    Nema namirnice koja se kod mene baca...sve se iskoristi ali jedno od dražih mi je kada mi ostane viška kuhane riže pa od nje napravim kuglice u koje u sredinu stavim kockicu sira i onda to ispoham..uh...evo vec znam da sutra jedemo riži i da ću je "slučajno" skuhati previše🙈

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Ana Đorđević Đorđević

    Od kuhanog graha napravim gravče na tavče tako da samo dodatno na tavici prepržim suhog mesa i luka,pomiješam sa grahom u tepsiji dodam malo svježe paprike,tikvice šta god imam pri ruci dobro zapečem i svima je puuuno ukusnije nego grah na žlicu.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Sonja Peroković

    Narežem ostatak piletine od prethodnog dana.Skuham crnu leću i kad se ohladi dodam piletini.Narežem šeri rajčice, papriku, krastavce,dodam maslinovo ulje, malo vinskog octa, narezani crveni radič na trakice i zdrava salata je gotova.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Ana Kleković

    Popečci od krumpira i sira: Krumpir je jedan od priloga jelima koji najčešće ostane. I dalje je relativno jeftin, pa se često ne štedi na količini i priprema se više nego što je potrebno. Evo ideje kako nikad ne baciti višak krumpira. Luk nasjeckam na sitno. Dodam (u ovom slučaju) pire krumpir i jedno jaje. Začinim sa malo soli, papra i crvene paprike, ponekad i usitnjenim začinima da se dobije određeni šmek, npr. bosiljak ili čak origano. Ubacim svježi sir i gustin. Ostavim smjesu oko 45 minuta u hladnjaku. Ručno oblikujem popečke u obliku malih diskova. Stavim ih peći na zagrijanom ulju ili maslacu sa svake strane 3-4 minute. Pečene popečke izvadim na salvetu kako bi se upio višak masnoće. Eto, vrlo jednostavno, da se "dosadnom" pireu udahne novi život :)

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Ivan Kleković

    Krem juha od ostataka povrća! Od ostataka raznog povrća (termički obrađenog kupusa, batata, krumpira; salate itd.) mogu se složiti bogate i fine krem juhe. Na maslinovom ulju i maslacu preprži se nasjeckani češnjak, doda se luk, i povrće prema zalihama. Kada se sve lijepo sjedini, usitni se - prikladno, štapnim mikserom - i još malo dokuha. Ovisno o sastojcima, može se dodati vrhnje, krušne kockice i sl. Fin i brz način za iskoristiti ostatke priloga ranijih jela...

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Renata Matić

    Moj omiljeni recept od ostatka hrane je riža s ostacima od nedjelje. Uvijek ostane komad mesa, pa u ponedjeljak postoji velika šansa za rižu. Na tavi popržiti crveni luk, može čak i poriluk, dodati kockice mrkve i smrznute mahune, dodati na to komadiće mesa, ponekad grašak ili kukuruz šećerac.Kad se lijepo sve malo prodinsta dodati rižu, riža već prije lijepo skuhati, može i bez kuhanja riže prije pa ispadne kremasti rižoto. Obavezno doodati začine: sol, papar, vegeta i malo kajanskog papra ili čilija. Uz to kako je sada zima salata od pečene paprike.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Ante Cecelja

    Jednostavno NJOKI. Postali su toliko dobar ostatak da nisu vise samo ostatak, nego proracunati višak. Jednostavno toliko dobri da uz rucak/veceru dodam 2-3 krumprira više da sam siguran da mi ostane😁. Nikad ne vadim recepte ili guglam jer dovoljno je po zelji u pire dodati soli i papra, jaja (ovisno o kolicini pirea) i dodavati postepeno brasno sve do kad se ne stvori smjesa čvrsta za rolanje. Zabavan dio je i samo rolanje i pravljenje njoka. Svaki njok je jedinstven, no jednako fin, meni najbolja metoda je rolati smjesu u zmiju promjera 1-2 cm i onda ih nozem za maslac odvajam. Stvarajuci tako ugodan oku oblik jastuka koji u ustima odabranog stvara komfor kao da ste u krevetu i snivate divan san. NJOKI. Uz lagano spremanje još lakše je kuhanje, u loncu s vodom gotovi dok isplivaju na površinu, samo ih pogledas i jave ti se kad su gotovi. Top. Znaju talijani, imaju stila, Gnocchi, lakse se rade nego se pisu😅. Ja lud za njima, jednostavno Boschanstveni! Pozz🥰🤗

    Prikaži više
    1 Star 1
    Nalagam...

    Irena Glavinic

    Od ostataka mesa i povrca volim naslagati na stapice meso i povrce i napraviti raznjice djeca to obozavaju.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Jadranka Jurmanovic

    Tortilje, ako ostane meso od pecenja, dodam grah, kukuruz, pirjani luk, paprike, rajcice, sir, punjene tortilje premazem vrhnjem i zapecem, prilog zelena salata

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Antonia Burić Burić

    Ja najvise volim kad mi ostane lešo junetine koju djeca ne žele ni pomirisati pa je sutradan u gulašu smažu ni ne sluteći što je po srijedi…hihihi😆

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Maja Burec

    Omiljeni recept od ostataka hrane mi je takozvana Mućkalica. Od ostataka kuhanog ili pecenog mesa, povrca spremljenog na bilo koji nacin. Sam naziv kaze, Mućkalica😊 sa pravim zacinima to moze biti odlicno jelo koje se moze jesti samo ili uz razne priloge od rize pa do krumpira.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Frančiška Bjelogradski

    Od ostatka mljevenog mesa za bolonjez iskoristim sa rezanim kiselim kupusom i rižom, te nastana jelo "rasuta sarma" koju su moja djeca obožavala.

    Prikaži više
    1 Star 2
    Nalagam...

    Ana Antunović Antunović

    Ostatak juneceg ili slicnog toca iskoristim za tjesteninu sljedeci dan, a ostatke cvjetace koju sam kuhala na pari za pire iskoristim za rizoto od cvjetace.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Martina Tireli Vlašić

    Juha od ostatka brokule, cvjetace, mrkve,krumpira..dinstanog/pecenog povrva od rucka + malo mlijeka/vrhnja, soli, papra, muskatnog oraacica i sve zajedno zblendati

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Mario Purković

    Domaći suhomesnati proizvodi - iskoristivi na 1001 način. Vikendom često znamo ugostiti prijatelje. Počastimo ih domaćim proizvodima, odnosno platom s narezanim kobasicama i špekom. Kako često ostane tih narezanih delikatesa :) volimo ih opet iskoristiti u spremanju slijedećih jela, pogotovo dodati ih u variva. Prefino! Sretno svima

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Violeta Purković Purković

    Povrće iz juhe - uvijek ga iskoristim za popečke. Dodatno skuham krumpir, usitnim i ubacim povrće iz prethodno skuhane juhe, napravim popečke. Uz jogurt su mljacccc

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Violeta Purković Purković

    Krumpir pire je iskoristiv na sto načina. Ako nam ostane od ručka, najčešće umjesim tijesto s oštrim brašnom, jednim jajetom, praškom za pecivo, zatim uvaljam u krušne mrvice i dobijem najfinije krokete

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Marija Milolović Milolović

    Od ostatka povrća napravim Quiche 🤗

    Prikaži više
    1 Star 1
    Nalagam...

    Sara Špiranec

    Tortilje ili neki rižoto od ostataka pečenog mesa uz dodatak povrća ili kroketi od ostatka pire krumpira.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Josipa Kovačević Kovačević

    Hladna salata od teletine Ostatak teletine iz juhe, kuhana jaja, luk, kukuruz iz limenke, bučino ulje, aceto balzamico, sol, papar. Sve sastojke nasjeckamo i izmiješamo sa začinima.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Petra Mustapic Mustapic

    Od ostatka povrća napraviti krem juhu.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Silvija Fafulović

    Njoke od ostatka krumpira,ili ti pirea Kuglice od starog kruha

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Maria Mesarić

    Najviše volim napraviti temeljac od svih ostataka hrane koji mi ostanu. Ispadne predivno a doslovno se može ubaciti sve što ostane (kad se oguli mrkva, luk, cikla, krumpir itd.) i jako je hranjivo. :)

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Maja Mašek

    meni je ovo pitanje najteže ikad zato što ja toliko volim jest i kuhat da meni nikad ne ostaju ostaci hrane. Ali recimo često kad ne znam što ću a imam hrpu manjih komada načetog povrća i otvorenih konzervi grahorica, ja to sve u jedan lonac s hrpom začina i luka i napravim 'nešto na žlicu' pa imam ručka za sljedeća 2 dana. ♥️

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Andrea Zakšek

    Stabljika brokule narezana na julienne, začinjena sa soli, paprom, paprikom, kurkumom i češnjakom u prahu - zapečena u pećnici Savršeno se slaže sa hummusom od slanutka, kopra, sjemenki lana i kima i sušenih rajčica

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Anamarija Storelli Storelli

    Nista ne bacam pa tako naprimjer od tvrdih dijelova divljih šparoga i kuka koji se bacaju, korica od domace (iz svog vrta) mrkve, dijelova listova poriluka koji se ne koriste i sličnih ostataka od povrca radim temeljac (ponekad i koncentrat) koji zaledim ako mi trenutno ne treba. A ostatak od temeljca ide u kompostanu 😉

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Lena Borowitz

    Što god da mi ostane od hrane volim samo ubaciti u tortille s malo salate i nekim umakom, npr. povrtnim s kojim sam jela tjesteninu. Ostaci se pojedu, a nekada bude i bolje od originalnog jela!

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Ana Lovric Lovric

    Ostatak bolonjez mljeveno meso, pomjesati s kuhanom tjesteninom.Sloziti u vatrostalnu posudu,naribati tvdi sir odozgo i zapeci.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Maja Kosanović Ruk

    Od ostataka povrća volim napraviti dobar povrtni temeljac koji onda koristim kad svom malcu radimo neki rižoto :) zaledim kao kockice leda et voila temeljac kad zatreba na dohvat ruke!

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Ana Marija Buhin

    Okruglice od ostatka kruha pomijesane sa sojinim ljuspicama, peršinom, crvenim i bijelim lukom, poslužene sa umakom od npr dinstanog povrća

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Mateo Makšan

    Bliži se prosinac, a time i vrijeme kad se skupi cijela obitelj, pa na stolu bude obilje hrane. Naravno, uvijek ostane ponešto za drugi dan, ali tome se veselimo jer već tradicionalno slažemo gyoze s raznim punjenjima od ostataka pečenja, povrća, gljiva uz dodatak svakakvih začina i soja sosa. Teško se odlučiti je li bolje originalno jelo ili reprogramirano.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Valerija Šipek

    Nas je dvoje i prvo jedemo pečeno pile s krumpirima i povrćem, ali jako često imamo viška piletine. Ostatke očistim od kostiju i nasjeckam pa pomiješam s mileramom i mlincima. I tako lako imamo drugo fino jelo. ☺️

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Tonka Livajić Poljak

    Kad ostane tjestenine preprziti speka, dodati spinata i sira i sve pomijesati zajedno. I obavezno od ostataka pire krumpira knedlice ili njoke koje smrznem za neki iduci rucak

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Ana Laštre Laštre

    Najdraža mi je salata od kuhane junetine, kuhanih jaja i što više povrća s laganim dresingom od jogurta i orašastih plodova. Nisam sigurna da ali mi je draže kao večera ili gablec za posao.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Antonia Kustura

    Varivo za sve ostatke slane hrane, posebice povrća, a kuglof za sve ostatke od voća, pomiješa se s malo brašna i dobije divno jelo!

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Eva Valenčak

    Od ostatka povrća napravim temeljac

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Margareta Lanović Lanović

    Ostatak povrtne juhe iskoristim kao temeljac za ostala jela. Povrce iz juhe uvijek drugi dan pretvorim u fine falafele ili burgere. Od priloga kao sto su zitarice, uvijek napravim popecke, ili kako ih mi od milja zovemo bogci hehe. Kod nas sve sto je doneseno u kucu se obavezno iskoristava do kraja. nazalost nekad mi se pokvari mljeko i onda njega razvodnim i spricam ljetni ili zimski vrt protiv nametnika. tako sam sigurna i ja i nametnici, jer ih ne ubije vec otjera.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Claudia Marghetti Marghetti

    Apsolutno najdraži “recept” mi je temeljac od povrtnih otpadaka koji nema recept i koji mislim da svi znamo kako funkcionira i koliko je praktičan i dobro dođe i daje bolji okus jelima i sve najbolje! Kada mi ostane pečenog povrća, obično napravim namaz. Najčešće ga samo sa slanutkom izblendam i dodam vode/ulja po potrebi pa ispadne nešto kao povrtni humus. Kada mi ostane skuhane riže, bulgura ili kvinoje, to su obično male količine pa iskoristim za slatki doručak. U zdjelicu strpam taj ostatak, jogurt, neko voće i sjemenke i po potrebi agavin sirup. Ako mi ostane nekog jela koje ne mogu ili ne znam iskoristiti za nešto novo, jednostavno večeram isto ili sutra pojedem to što je ostalo 😁

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Lidija Lončarić Lončarić

    Čips od kore krumpira 🤤 Oguliti krumpir, ubaciti ga u zdjelu, dodati maslinovo ulje, sol, papar i druge zacina po zelji (npr. cili je uvijek dobra ideja). Sve dobro promijesati. Ubaciti u pecnicu na 200 stupnjeva na 15-20 minuta i posluziti uz umak po zelji, primjerice grcki jogurt s cesnjakom ili domaci kecap.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Bernarda Milinković

    Omiljeni recep od ostatka hrane su mi "clean the fridge". Od odstatka povrća napravim umak, dodam i neke sjemenke ako imam, napravim bešamel te slažem red paste,red umaka, bešamel i tako do vrha posude. Na kraj ide umak i puno parmezana ili bilo kojeg sira kojeg mi je ostalo.

    Prikaži više
    1 Star 1
    Nalagam...

    Dora Nemanić

    Iako bi me pokojna baka pošpotala za to, od ostataka pire krumpira radim njoke i ispadnu skroz ok. Ne ko njeni, ali uz dobar umak od zaboravljeno povrće iz frizidera pa zapečeni u pecnici - mljac!

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Nikolina Pijević

    Tekućinu iz konzerve slanutka (aquafaba) umjesto da bacim napravim od nje jednostavni, veganski čokoladni mousse od samo dva sastojka. Tekućinu miksam dok se ne stvori čvrsta pjena, zatim dodam prethodno rastopljenu tamnu čokoladu (ohlađenu) i sve dobro promiješam. Ostavim na sat-dva u frižideru da se ohladi. Brzo, jednostavno i preukusno :)

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Tatjana Jovanovac

    Od ostataka hrane volim napraviti falafele ili popečke. Bogata salata i obrok je top!

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Lana Brezovec

    S obzirom da ne jedem meso, uglavnom sve ostatke hrane uvijek mogu smotati u tortilju i zapeći u pećnici ili zblendati i preliti preko pašte, as simple as that haha

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Zrink Spajic Spajic

    Složenac od ostataka Racletta. Jedan od obaveznih rituala čim zahladi, kad se magla spusti na selo i postane rado viđen gost i ujutro i navečer (za one zaljubljenike u jesen i zimu) je Raclette s dragim prijateljima uz čašu crnog vina i masu dodataka (luk, kukuruz, krastavci, rajčice, krumpir). Svake godine se preracunam u sjeckanju (da ne usfali) - pa svake godine radim istu stvar dan nakon. Isječem krompirice, ubacim ostatke ostalog povrća - dobro začinim, stavim soja vrhnje, dobro izmješam i pokrijem raclette sirom te gurnem u pećnicu. Voila 🥰

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Petra Jedrejcic

    Raznorazne fine i jednostavne salatice. Uz dodatak rukole, pesta i feta sira apsolutno svako jelo dobije “ono nešto” :)

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Iva Finderle

    Teško mi je odabrati samo jedno jelo jer se ostaci mogu iskoristiti na mnoge načine, ali par bi bili: pašteta od ostataka pečene ribe, gusta juha od ostataka povrća, salata ili tortilja od ostataka mesa, samose od ostataka povrća/mesa/grahorica, arancini od ostaka riže, hladna salata od ostataka pašte... Samo malo mašte i inspiracije nam treba! 😊

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Rada Seljakovic

    Jedan od recepata od ifstaka hrane je. Kada mi ostane kuhano meso. Isjecem ga sitno. Isprzim dvije glsvice crvenog luka da postane staklas dodam meso isprzim ga i na kraju dodam vrhnje za kuhanje. Brz i ukusan obrok.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Alen Kos

    Marinada od ostataka frigane ribe ili sushija. Ostatak ide kokicama u reciklazu...za najbolji omlet (jaja)

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    diana buble

    Salata od ostatka mesa, s dodatkom kapule i krompira.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Petra Belužić

    Ima tih nekih jela koje namjerno pripremam u većim količinama 😁. Goveđa juhica se kuha u najvećem loncu i koristi nekoliko dana; kao temeljac za razne umake ili rižota te kao juhica u koju se zakuhaju domaći rezanci ili knedle. Također i bolonjez doživi reinkarnaciju, ponekad postane lazanje, ponekad musaka, tortilje, nadjev za pizzu ili empanadas... Mašta može svašta!

    Prikaži više
    1 Star 1
    Nalagam...

    Mira Maričić Maričić

    Volim praviti paštete od mesnih i ribljih ostataka😘

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Tea Premoša

    Puding od prosa ili riže od ostataka skuhane..Uz dodatak kakaa, cimeta, kokos ulja, badem mlijeka, orasastih i datulja mljac!

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Dragan Makar

    Brudet od srdele: Često se za ručak ne pojedu sve pržene srdele a ostatak pretvorim u delikatesu. Dvije glavice luka očistim i narežem na kolutove. Na ulje stavim kolutove luka dok se ne postanu staklasti. Zalijem sa decilitrom vode, dodam soli i papra i još malo propirjam. Vrijeme je za dodati srdele očišćene od kosti uz tri lista lovora. Prijem tri minuta uz podljevanje vodom. Postepeno dodajem pasiranu rajćicu lagano mješajući. Ubacim žličicu šećera da se izbjegne pretjerana kiselost i nekoliko ocjeđenih zakiseljenih kapara. Nakon 5 minuta brudet bez kosti spreman je za posluživanje uz palentu. Dobar tek!

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Tihana Matika

    Od ostataka hrane, najbolja je pita svaštuša zame. Prhko tijesto uvijek pali, ako si velik ali i mali. Kad ostane sira, šunke, povrća raznog ili nekog namaza mlaznog - sve ja to na prhko tijesto složim, ponekad i ostatke salame ili pršuta priložim. Bešamel se s ovim sastojcima savršeno ljubi, ukućanima često znatiželjna nepca razbudi.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Jelena Paulić

    Omlet sa povrćem (dovoljno je bar dva, tri jaja, ostaci sira i povrće - paprika, grasak, mahune, poriluk, brokula... zaciniti po želji - najbrze pripremljen rucak ikad)

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Ivana Sabljić

    Ostaci pečene piletine, luk, kiseli krastavci, začini i ocat i ulje i voila. Odlična salata

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Jasna Šmaguc

    Ok kuhane kokice može se napraviti prava odlicna domaca kokosja pasteta.Zdrava i fina.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Martina Vlašić

    Ništa se ne baca, od ostataka mesa budu ukusne hladne salate, ili musake... Oguljotine za temeljac ili se suše i budu začini. 🙃

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Nada Mišulin Mišulin

    Kroketi od ostatka pečenog krumpira ili pire krumpira

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Zrinka Jovanović

    Meni je najdraže raditi salatu od ostataka mesa i riže uz dodatak povrćaostatak iz juhe(mrkva,korijen paštrnaka,celera,peršina,korabice,karfiol i sl.) sa dressingom od jogurta,malo majoneze,soli,papra,zač.bilja,žličicu masl.ulja i žlič.aceto balsamico. Sve nasjeckani i preliti dressingom. Ohladiti i uživati.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Antonia Batinović Batinović

    Mljeveno meso sa mabistrom u tepsiju i zalijem vrhnjem i jajima😉 novi ručak

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Dubravka Periček Periček

    Stari kruh narežemo na kriške, između sjaje kruške stavim sir i narezanu vlasac, prelijen mješavinom vode i maslinovog ulja i zapečemo u pećnici..

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    ROMANA JANKOVIĆ

    Njoki od ostatka pire krumpira Ako ostane malo špinata napravim zelene njoke

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Lidija Dendis

    Od pire krompira drugi dan imamo knedle, dodam jaje brašno umijesim , naravno dodam šljive skuham bacim na prezle, i super obrok

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Hana Vlaić

    Uvijek al baš uvijek kad za ručak kuham tjesteninu namjerno skuham veću količinu te za večeru ili sutradan ujutro za doručak pomiješam 2 jaja, malo mlijeka i kad bude 60% spremno dodam ostatke tjestenine! Tjestenina fino omekša i okus bude pre fin! Obožavam to i preporučujem svima 10/10 Jednostavno,brzo, fino a za kalorije nije bitno :P

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Ivanka Vučić Vučić

    Koji ostaci? Jedem sve dok ima!

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Marija Marinović Marinović

    Ostatke povrća i mesa iz juhe blenderom usitnim, napravim kuglice uz dodatak jaja i mrvica i przim u dubokoj masnoći

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Katarina Skenderović

    Suprug obožava otići u dućan i kupiti sve s popisa i još miljon stvari van popisa. Zato stavim sve na stol i kažem da ne dolazi u obzir nova kupovina dok se ne riješe svi ostaci. I onda on rješi ostatke i to je to :)

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Sandra Kovač

    Od ostataka pire krumpira volim pripremiti kiflice meke, 🥔 Okus me njihov vraća u bezbrižne dane daleke! Podsjećaju me na djetinjstvo i mnoga zaigrana ljeta, 🪟🌳👒🌤️ Kada sam s njima otkrivala sve čari ovoga svijeta! 🌍🥐😋 Može se u kiflicama pronaći svašta, pa svima odmah proradi mašta! 🔮 💫 Savršenu ravnotežu postići je teško, ⚖️ Zato sa sastojcima koje u njih stavljam dolazi planiranje strateško! 📊📈 Za pripremu najfinijih kiflica 300g brašna i 7g suhog kvasca se ne izbjegava, 🥐 Ne postoji kiflica koja ih u sebi ne sadržava! 🥐 Za razbuđivanje bez imalo problema, 🔔 U pomoć se 1 mala žličica soli sprema! 🧂 Kiflice skrivaju i 4 velike žlice ulja te 1 dcl mlijeka slatkog, 🌻🥛 Svojim okusom oduševljavaju baš svakog! 200g ohlađenog pire krumpira da ne zaboravimo, 😊🥔 Jer samo s njim organizam najsretnijim pravimo! 🥰 Od navedenih sastojaka umijesim tijesto glatko, I ostavim ga na toplom da se diže kratko! 🌡️♨️ Tijesto zatim razvaljam u pravokutne oblike, Te ih režem i motam u trokute jednolike! 🔪🥐 S razmućenim jajetom i sezamom uzorom na zadnju modu, 🥚🖌️ Vrhove kiflica premazujem u zadnjem hodu! 🚶‍♀️ Zatim ih stavljam u pećnicu na 200 °C 15-ak minuta, 🔥 Te na pečene nakapam ulje nekoliko puta! 🌻😋🤗

    Prikaži više
    1 Star 1
    Nalagam...

    Renato Žuti

    Eto krenuo je i taj dan, i zena je iz kuce pobjegla van, a ja gladan ko vuk! Hvatam se prvo za glavu, a onda brzo i za tavu. Krenem ja hrabro ko veliki kuhar i prvo sto pomislim su jaja na tavu, dok me pori luk udara u glavu. Mislim si super, malo ću luka, pokoja gljiva i eto mi frustucka. No da stvar nebu de tako brza i laka, evo me mene i mojih precaca. Stavim na tavu gljive i luk, kad ono zacas zasmrdi prepecen je luk... Ljepe se vrganji za tavu dok se ja hvatam za glavu.. Uzimam drugu ista je stvar. Sto se događa neznam ni sam i sad voda u vrganje, a ja cu brzo sude oprat. Suda je brdo, pada mi mrak na oci, a evo i zena na vrata, za vrat ce da mi skoci. Tragove sam uspjesno sakrio, al glad sam cak i zaboravio, tako da kuhinja i ja:smo dva pojma razlicita. Kod moje zene to sve izgleda brzo i lako, no svaka joj cast... nije bas tako!

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Jadranka Marić

    Kad se malo zaigram s količinama posebno volim razne hladne salate, s dodatcima povrća, preljeva, ali najdraži i najčešći recept je od ostatka pirea napraviti knedle, njoke s dodacima povrća i začina koje zamrznem na podlošku pa spremim u vrećice, i uvijek imam u zamrzivaču kao rezervno riješenje za prilog.. Isto tako kao i njoke napravim razne piroške, s dodatkom sira u sredini, maslina, šunke... Eto, to je najčešće korišten recept od ostatka hrane..

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Milena Kramer Kramer

    Popečci od pire krumpira.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Zlatka Mlinaric

    Napravim popecke ili krokete od ostatak mesa. Od ostataka dinstano graska napravim varivo I unutra dodam ostatke mesa iz juhe

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Ljiljana Štrukelj

    Od ostatka kuhanog krompira, dodam sve potrebne namirnice, napravim njoke, knedle sa šljivama ili marelice itd.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Svetlana Roganovic Roganovic

    Ostatak pire-krompira, sutradan iskoristiti, napraviti testo sa brasnom i jajima , praskom za pecivo Razviti u kao male pice , puniti slanim svastarijama kojih imate :) skuvati i napraviti zaprsku od paprike i uvaljati Mozete polovinu testa puniti slatkim i uvaljati u proprzenu prezlu pa imate i rucak i dezert :D I njama, njama

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Hana Golubić

    Od ostatka riže volim raditi popečke. Baš sam danas isprobala novu kombinaciju - riža, kuhana cikla, sojine ljuspice, žlica senfa i začini po ukusu (ja uz sol i papar naravno volim dodati malo sušene rajčice, medvjeđi luk, češnjak).

    Prikaži više
    1 Star 1
    Nalagam...

    Marija živković

    "Od ostataka pečenog" Na kockice isjeckam slaninu i krompir. Posolim i povegetim. Pecem u pečnici. Za to vrijeme isjeckam ostatke pečenog mesa i prodinstam na vec polupečenom crvenom luku uz začine po želji. Izmješam s polupečenim krompirom i slaninom i prelijem smjesom od četiri jaja i dva decilitra vrhnja. Zapečem do kraja!

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Petra Skupnjak

    Kad mo ostane umaka bolonjez volim napuniti tortilje sa umakom, paprikom, sirom i lukom

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Dalilla Matsumoto Šegota

    Pohane chilli kuglice sa sirem. Mislim sir je unutra :)

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Tina Andabaka

    Od ostataka hrane smiksam sve skupa i napravim predivni pire od krumpira mrkve i zacina.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Smoje Smoje

    Sir pasta umak rajcica

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Nada Mišulin Mišulin

    Njoki, od ostatka pirekrumpira

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Etelka Nagy

    od ostatka pire krumpira radim krokete

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Vlatka Loncaric

    Popečci su uvijek zanimljivi. Ostatak palente, riže ili pirea, jaje, peršin i začini, s mrvicama , sezamom ili bez. U pećnici, tavici ili fritezi. Uz dodatak salate može uvijek biti brzinska unikatna kreacija.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Ivana Mihaljević

    Pašteta....kad pečemo patku uvijek nam ostane mesa jer djeca nisu ljubitelji patke🤷‍♀️....smiksam i dodam senf,majoneza,sol,papar,češnjak,mileram i to je to na prepečeni kruh😋😋

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Ksenija Špehar

    Salata od govedine Mljac, mljac, končići na zubima, ali nema veze, osjetim još fini okus salate od govedine. U subotu sam kuhala goveđu juhu s puno goveđeg mesa. Moja 5 člana obitelj uživa u juhici. U nedjelju smo je u drugom krugu do kraja pojeli. Ostalo je kuhanog mesa i kuhane mrkve. I sad najbolji dio. Meso nasijećem na sitne komadiće, kuhana mrkva, skuham dva jaja, dodam maslinovog ulja, sol i papar i eto ručak za sutra, bar za jednog člana🙂.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Vlasta Krajcer

    Volim zapeči bijeli kruh namočeni u mlijeko i sa vrhnje i mučkanim jajem.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Vrebac Vrebac

    Kada mi ostane svježi sir, da se ne bi pokvario dodam jedno jaje, malo zobenih pahuljica ❄️, sezama, lanenih sjemenki i svih sjemenki koje se nađu u mojoj smočnici, malo ulja (inače koristim maslinovo) malo sode bikarbone i u pećnicu na cca 45 minuta na 160 stupnjeva i dobijete fini proteinski 🍞 kruh 🍞.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Zore Raguž Raguž

    Ja od ostatka pire krumpira redovito pravim knedle ili njoke, dodam 1jaje i brašno ,umjesim tijesto i odličan rucak😉

    Prikaži više
    1 Star 1
    Nalagam...

    Đeni Dumandžić

    Ostaci pečene koke, izvrstan dodatak u Quiche Lorraine s porilukom

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Aiša Behaderović

    Polpete od kuhanog krompira.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Sladana Kovac

    Piroske od ostataka pirea

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Tonći Šućur

    Tortilja punjena sa koječime.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Maida Srabovic

    Moj omiljeni recept od ostataka hrane je podijeliti je obitelji, susjedima i prijateljima jer nažalost zbog histamina ne mogu uživati u ostacima, a mama nas je sve odgojila da hranu ne bacamo. Tako da ja napravim što mogu u svojoj situaciji - uvijek rado podijelim, a za sebe smrznem u porcije za jedan obrok ono što se može smrzavati. A iz djetinjstva mi je najdraži mamin recept bio pohane okruglice od riže i povrća ili složenac od starog kruha.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Zdravka Kušnjačić

    Hladna salata od piletine i tjestenine je idealna za ponijeti za gablec na posao. A obično mi kolege milim očima gledaju sadržaj posude,pa moram podijeliti , tako da definitivno nikada ne propadne ni komad piletine od jučer :) Sastojci: 150 g pilećih prsa 50 g tjestenine po izboru pola avokada (narezanog na kockice) 1/4 svježeg krastavca (narezanog na kolutove) pola crvenog luka (narezanog na ploške) 5 komada cherry rajčica (prepolovljenih) loptica mozzarelle. Dresing za salatu od piletine – sastojci: 3/4 šalice maslinovog ulja 1/4 vinskog octa 1 čajna žličica suhog peršina 2 jušne žlice parmezana 1 čajna žličica mješavine mediteranskih ili talijanskih začina papar. Priprema Pileća prsa narežite na kockice. Povrće operite, narežite i pomiješajte u jednoj zdjeli. Tjesteninu skuhajte prema uputama i ohlađenu dodajte povrću. Pomiješajte povrće, avokado, piletinu i tjesteninu te prelijte dresingom koji ste napravili tako da ste pomiješali sve sastojke za dresing.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Maja Pospišil

    Ovakoooo! Ostatak šalše za bolonjez I feta sira koji sam koristila za salatu i slanutak :). Napravim prhko tijesto od 200g hladnog maslaca, 1 jajeta i 500 g schar brašna. Razvaljam da dobijem tijesto koje stavim u protvan. Sa strane napravim smjesu od šalše (leftover), dodam slanutak I namažem tijesto. Zatim stavim na svakih 2 cm pesto umaka po tijestu i nadodam cherry rajčice. Listove mozarele dodam na vrh pripremljenog jela i stavim peći na 200 stupnjeva na 20 min. Kada je pečeno, izvadim nadjeveno tijesto i ostavim da se 10 min prohladi. Na kraju dodam otigano I feta sir (leftover) I uživam u Italiji u nepcu! 😋

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Jasna Šmaguc

    Wooow pravo pitanje za mene.Tu imam ASA u rukavu..pa od bolonjeza uvijek drugi dan radim tortilje.Mozete mu dodati grah i kukuruz, zarolati tortilje, dobro i bogato posuti sirom i staviti domaćeg sos paradajza i zapeci u pecnici.You can thanks me later💗

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Nada Gašpar

    Ostane mi riže od ručka, uvijek previše skuham. Kupim meksički misks, skuham ga, dodam ostatku riže, ili grašak, pa dobim rizi bizi. Uz to dodam ako nema mesa kuhane hrenovke, i ručak za prste polizati.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Ivana Krpan

    Sve što ostane kada čistim povrće za juhu,zamrznem u vrećice.To su kore od krumpira,mrkve,luka,češnjaka,ostatci od paprike,rajčice,peršina,celera.Od toga napravim juhu od povrća ili povrtni temeljac tako da se ništa ne baca.Naravno prethodno sve operem.

    Prikaži više
    1 Star 1
    Nalagam...

    Matija Jurić Kapetanović

    Tvrdim i tvrdit ću da je riječ LUKSUZ marketinška izmišljotina i da oni koji je koriste traže načine da od nas izvuku lovu tako da u nama stvore težnju i čežnju kupujući takozvane LUKSUZNE proizvode. Tako je i s hranom i namirnicama. Uzmimo za primjer crtić Ratatouille i istoimeno jelo koje je bitna stavka filma. To jelo u sebi sadrži vrlo bazične, povoljne namirnice koje nam se često 'vuku' po hladnjaku, bez ikakvih magičnih, teško dostupnih praškova ili sušenih herbi s himalajskih padina. Uzmimo za primjer i popularna 'siromaška' jela kao što su manistra na pome ili raznorazne fritaje. Ili zapečeni kruh s dodatkom nasjeckanog češnjaka, peršina i maslinovog ulja. Takva jela nastala su tako da su se ljudi snalazili s onim što su imali iz vrta, u isto vrijeme trudeći se postići ipak da to bude nešto fino i mirisno, prava jedna skromna gozba. Jedna od najdražih akcija spašavanja vojnika ostatka uključuje već spomenuti peršin. Često mi u posjed dođe poveća količina domaćeg peršina koju ili uspijem na vrijeme nasjeckati i zamrznuti ili zaboravim, pa spašavam kroz razne kombinacije kao što su spomenuti zapečeni kruh ili ga koristim kao bazu za razne umake, šalšu prije svega. Moje najbolje šalše nastajale su kad bih pomamama pridružila svakakve razne komadiće i ostatke vrijednog domaćeg povrća mudro spremljenog u zamrzivač da ne propadne, pa se tu nađu delicije tipa slasne male paprike, male mrkvice ili komadić tikvice. Moje najbolje fritaje nastale su tako da bih malo prostudirala ladicu s povrćem u hladnjaku i izvadila pomalo zaboravljenu, ali ipak dobru blitvu (jer bilo mi je puno skuhati odjednom cijelu količinu koju sam imala, a nisam stigla ostatak blanširati i spremiti u zamrzivač) koju bih onda očistila, nasjeckala, prokrčkala na maslinovom ulju i pridružila joj malo nasjeckanog češnjaka. Pa onda - rekla sam već da sam zaboravna - sjetila bi se da sam vidjela i jedan zaboravljen komadić sira - super, ubacit ćemo i njega. Gozba kad vam kažem! Savršene su i fritaje s raznim zrnima iz konzervi koje isto često znamo otvoriti radi neke prigode pa ono što ostane čami čekajući u hladnjaku - kukuruz, grah ili slanutak. Što je dakle pjesnik htio reći? Da kroz samo malo promišljanja, znatiželje i zaigranosti možete od ostataka hrane stvoriti sebi i svojoj obitelji pravu deluxe gozbu i ako vam ikad itko kaže da se luksuzne namirnice moraju skupo platiti - samo ga pošaljite meni. Tj pošaljite ga Marie jer je ona ipak utjecajnija od mene, pa se onda nas dvije eventualno možemo dogovarati oko metoda razuvjeravanja. Nadam se da sam nekog inspirirala, pusabok #kuhanjemprotivbacanja <3

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Marina Bosnjak

    Hmm omiljeni ostatak hrane mi je krumpir kuhani pire, kojeg oblikujem u krokete i uz spinat u beschamel umaku serviram savrsen rucak.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Ana Todorić Pleše

    Pohani kruh od starog kruha! Okus djetinjstva, radim ga u slanoj varijanti tako da mlijeko posolim i ubacim malo začina, jedem uz avokado i sir

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Lucija Mlinarić

    Obozavam od izgorijelog ili ostatka biskvita napraviti ukusne kuglice koje obozava cijela obitelj. Recept tocan napisati ne mogu jer ja to "onako od oka". U biskvit dodam oko 3 zlice nuttele/eurokrema, oko 200g istopljenog margarina i 6/7 zlica mljevenih keksa/oraha.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Dijana Zuti Zuti

    Najfinije mi je kad od bolonjeza izađe nesto novo, a pola posla je vec odradeno, tako da od njega izrade fini francuski krumpir ili lazanje, a ponekad i dobar tart. Ovisi o volji, vremenu i stanju u frizeeru. Takodjer fino bude i riba ili piletina u cezar salatu(sir, paprika, paradajz i krastavci) sa majonezom i kis. vrhnjem ili bez... Ima toga malo more od ideja....

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Martina Ferišak

    Imam dvoje djece i uvijek nam se desi da nam ostane viška hrane. Jučer nam je od domaće juhe ostalo kuhane mrkvice i mesa i to smo iskortistili da za doručak napravimo slane muffine. U posudi smo pomiješali dva jaja, malo tvrdoga sira narezanog na kockice, ostatak mrkvice i mesa smo nožem usitnili i dodali u smjesu. Sve smo začinili s talijanskom mješavinom začina, malo soli i papra. Prebacili smjesu u silikonske kalupe za muffine i pekli 20-ak minuta na 180 stupnjeva, odnosno dok muffini ne dobiju lijepu koricu. I poslužili uz čašu jogurta.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Anica Gabrovec

    Sve sto se nadje u frizideru najcesce ubacimo u wok ili u povrtno varivo. Od ostataka rizota takodjer radimo arancine, na nacin da ih pomijesamo s jajem i parmezanom, oblikujemo kuglice (u sredinu stavimo malo mozzarelle) te ih pecemo u fritezi na vruci zrak. Za otpatke od povrca imamo komposter u dvoristu, ali cesto koru mrkve sameljemo u nasem starom MaxoMixxu i nakon toga pomijesamo sa zemljom za kucne biljke, te tako i njih nahranimo. Nasi psi uzivaju u cipsu od mrkvine kore, kojeg izradimo od kore domacih mrkvica, pecenjem u pecnici ili fritezi na vruci zrak. Rado bismo stari MaxoMixx zamijenili novijim modelom, koji ima neke nove funkcionalnosti. Mala sjeckalica je vjerojatno najkoristeniji uredjaj u nasoj kuhinji! Hvala na odlicnom proizvodu!

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Marica Suton

    Najčešće mi ostane dosta leše mesa kad kuham juhu … od ostatka mesa napravim snicle dosta povrća (luk,mrkva,celer,suhe šljive) a kako mi od dosta sjeckanja postane muka mikser je moja desna ruka ,,, kuham snicle sa povrćem uz dodatak malo crnog vina za muza i 3 sina… Na kraju izvadim snicle a povrće izmiksam sa štapnim i dobijem jako lijepi gusti saft … jelo zovem lažna pašticada ….

    Prikaži više
    1 Star 1
    Nalagam...

    Marina Peček

    Nekako mi uvijek ostane bolonjez i pire krumpir. Bolonjez stavim u tortilju, dodam sira i zapečem u pećnici, a od pire krumpira napravim njoke ili knedle sa šljivama.

    Prikaži više
    1 Star 1
    Nalagam...

    MARIJANA Andrin

    Kore od banane koristim za gnojivo vanjkog i unutarnjeg bilja. Banana je bogata kalijem i mg i pomaze biljkama za rast i razvoj.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Elena Kovac

    Brokulu volim iskoristiti cijelu, skuham ju cijelu, stabljiku koristim za povrtnu juhu, cvjetove brokule posluzim kao prilog, a ako ostane drugi dan napravim povrtne polpete od brokule, luka, cesnjaka,mrkve, tikvice... bilo koje povrce koje imam da se treba potrositi

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Ana Pezic Pezic

    Kruh uvijek nekako ostane viška. Ostavim ga dva,tri dana da se osusi i onda ga izribam na sitni ribez i dobijem krusne mrvice

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Tatjana Zanoškar

    Najčešće pohane landice ili topli sendvići od ostatka kruha, jer drugih ostataka, srećom nema. Ali, djeca, iako odrasla, vesele se friganim njokićima od ostatka pire krumpira.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Marija Črpič

    Pašteta od ostatka pečene piletine

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Anđela Lisica

    Sok od rajčice uvijek je na meniu, ostanu u frižideru i tamo se kriju. Nakon što ih uzmemo treba ih oprati i rezati na sitne komade i sve miješati u ritmu balade🔪🍅🍅🎼🎼🎤. Nježno i polako ukloniti koru i svaku rajčicinu staru boru🍅👈🏻. Kraće kuhati dok dobije konzistenciju soka🧃🍶🧋🥤, da bude rijeđeg toka🥤. Za skladištenje koristimo staklene boce zelene boje🍶🪀, koje se uz veselje i smijeh pozitivom kroje🪡🧵. Dodajte još i šećer i eteričnog bilja i došli smo do završnog cilja✅. Pasterizacija glavna je šema i tu nikakve dileme nema.‼️ I za kraj ove cijeline sok preporučam svima zbog vit B i askorbinske kiseline (vitamin C)! ✅💪🏻💪🏻Utječe i na smanjenje stresa i sprječava narukupljanja bijesa!😎😊😊

    Prikaži više
    1 Star 1
    Nalagam...

    Martina Zatko Zatko

    Knedle sa šljivama, uvijek i zauvijek

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Slavica Čizmić Čizmić

    Povrtna krem juha Štapni mikser moja desna ruka

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Sonja Marušić Marušić

    Ostatak palente ispećem na maslinovu ulju sa sirom

    Prikaži više
    1 Star 1
    Nalagam...

    Dragan Knežević Knežević

    Kinesko jelo - DaSeNeBaci DSNB Sve iz KATEGORIJE DSNB ide u Wok, Dok dragoj i sinu Roku dajem cmok. U drugom loncu kuham malo riže Oboma vičem: "Ručak stižeeeee Uz sve idu začini razni i tajni To je naš obiteljski ručak bajni P. S. Nisam bas tajni reci htio Otkrio bi ga da sam taj trenutak zapamtio 🙂

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Ines Aracic

    Vec duze vrijeme vrlo bitna tema, zero waste najjaca je kuhinjska shema, tako da samo jednog recepta nema. Kore krumpira, bundeva i recimo mrkve postaju homemade čips za kojeg se otimaju ruke; Stabljike biljaka nekada su završavale u bio-smeću, sada u juhama, pireu ili potažu pronalaze drugu sreću; Kore od banana hrane biljke moje, Ideje za povrtne namaze i paštete više se ni ne broje. Lišća su novi temeljci za juhe, a dinstano povrće postaje punjenje bez po' muke. Ostatak krumpira najradije napreduje u slasni njok, stoga maštaj i istražuj tako da hrani produžiš rok. ;) Meni možda najdraže otkriće, da aquafaba dio slavne Pavlove bit ce. :)

    Prikaži više
    1 Star 20
    Nalagam...

    Paula Skelin

    Miksana gusta juha od raznog povrća!

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Mima Zrnic

    Makaroni/bilo koja tjestenina . Kad mi ostane makarona ili neke tjestenine svojoj djeci,a i sebi napravim slatkis kako oni to zovu . Porzim prezle na vrucem ulju da porumeni i preko toga stavim makarone i promjesam da se sve sjedini . Pred kraj dodam 2-3 zlice vrhnja , secera po zelji i jedan vanilin secer . Mi to jedemo toplo. To je moj slatkis kad sam bila mala , a sada ga pravim i svojoj djeci .

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Sindi Žganec

    Ne radim ništa od ostataka, većinom pojedem ostatke za večeru 😝 Najdraže mi je izblendati ostatak pečenog povrća pa napraviti umak 😊

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Ana Kokolić Kokolić

    A sto drugo nego cips! Ali ne kelj ili jabuka, nego lisce od cvjetace i kora od bundeve. Inace bi se bacilo, a kad ih ja uvaljam u mjesavinu zacina i zapecem u pecnici, nema boljeg i hrskavijeg snacka! Tu su i sjemenke, ali ja ipak biram ove manje popularne ostatke. :)

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Katarina Š

    S obzirom na suživot s dečkom “termitom” uz kojeg je nemoguće da ručak potraje dva dana, moja jedina šansa za iskoristiti ostatke hrane je iskoristiti, zapravo, otpad od hrane - ono što bismo inače bacili. Sada, u sezoni bundeve, umjesto da bacim koštice, isperem ih pod vodom i začinim po želji te zapečem u pećnici - tako dobimo finu i zdravu grickalicu. Dobar trik koji vrijedi za sve sezone je čuvati ostatke od rezanja povrća (npr. vrh mrkve, luka, tikvice…) u vrećici u zamrzivaču, a kada se ona napuni može se iskoristiti za fini povrtni temeljac. Uz pomoć ovog kuhinjskog pomagača mogla bih još brže raditi još obilnije ručkove, pa bi mi tako možda koji i potrajao 2 dana da ne moram smišljati recepte od otpada :)

    Prikaži više
    1 Star 1
    Nalagam...

    Antonela Matić

    Kada ostane mesa i povrća od prethodnog izmiksam sve skupa u sjeckalici, dodam jaje, malo krušnih mrvica i oblikujem sve skupa u popečke. Peku se na maslinovom ulju dok ne poprime zlatnu boju. Njam!

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Vedran Maričić

    Ovisi što ostane, ali hrana se u svakom slučaju nikako ne baca! Ako ostane pohane piletine napravim tortilja rolice od pohane piletine i šalše koje isto uvijek ostane u frižideru. Na vrh malo ribanog sira i u pećnicu na par minuta dok se sir ne otopi. Ali ipak, tko radi torte ili kolače zna da uvijek ostane malo biskvita. Taj biskvit se uz malo mlijeka, krem sira i namaza od čokolade i lješnjaka može pretvoriti u prave fine cake popse :) A da ne spominjem ostatke kuhane šunke uoči Uskrsa koja se idućih par dana pretvara u najfiniji francuski krumpir... Ostatak bolognese umaka se uz par kora za pite i savijače pretvara u hrskave i piktante bolognese rolice... Za više savjeta zapratite me na @vedranovakuhinja :))

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Helena Šugar Radonić

    Vječito pretjerivanje sa nedjeljnim pečenjem - ponedjeljkom jedemo hladnu salatu - meso naajeckam na komadiće, dodam ohlađeni krumpir i mrkvu na ploške, lagano pečene tikvice, kapula, malo pržene pancete i komadići maminog paškog sira, po mogućnosti onog koji je odležao u vinskom moštu ili maslinovom ulju. Ako je sezona skute, ubacim i nju. Sve zalijem maslinovim uljem i balzamičnim octom i pospem bućinim sjemenkama. Voila!

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Marica Zuzjak

    Obicno nedjeljom vise pripremim mesa-neka se nade😅 a kada mi ostane obavezno ponedjeljkom napravim rizi-bizi i pred kraj ubacim isjeckano meso da se spoji tj. prokuha.Jako ukusno

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Danijela Bedeković Bedeković

    Od ostatka leso mesa napravim dobar omlet iduci dan za dorucak😀

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Ivica Zadravec Zadravec

    Zavisi što ostane,ako ostane varivo,napravim krem juhu sa blenderom

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Valentina Wengert

    Kad pečem palačinke u njih ne stavljam šećer jer su namazi s kojima ih jedemo doboljno slatki, a ujedno ako mi ostane koja palačinka uvijek ju mogu iskoristiti u slanoj verziji sa šunkom i sirom (pohane ili zapečene u pećnici).

    Prikaži više
    1 Star 1
    Nalagam...

    Sandra Meštrović Meštrović

    Sendviči,salate

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Maja Butorac

    Od ostataka mrkve, luka, celera i ostalog povrca za npr juhu napravim temeljac tako da povrce prije guljenja operem, pa koru i ostatke zaprzim na malo maslinovog ulja za dublji okus, zalijem vodom i kuham 15ak minuta, procjedim i imam temeljac za razne umake i rizota

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Nada Gašpar

    Uvijek sve iskoristim, ako ostane mesa, dodam rižu ili kuhano tijesto. Ako ostane variva, dodam kobase ili hrenovke. Sve se pojede.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Josipa Oniško Oniško

    Od mljevenog mesa napravim musaku.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Ivana Ćurković

    Još su me od malih nogu učili da se hrana ne baca, a tu sam naviku nasreću zadržala i danas. Primjerice, stari kruh bi uvijek pretvarali u krušne mrvice u kojima bi planirali najfinije tikvice ili bismo ostatke dali kokošima koje bi nam darovale jaja. Stari kruh bismo i panirali u jajima i uživali u pohanom kruhu i bijeloj kavi. Ipak, moj najdraži recept s ostacima hrane jesu knedlice punjene šljivama / marelicama koje su obavezni ručak dan nakon što je prilog bio krumpir pire.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Zorana Vrban

    Od goveđeģ ramsteka iz juhice nedjeljom ponedjeljkom složimo savršenu salatu...Govedina na kockice,sir na kockice sitno narezani luk ,avokado....začinim solju,paprom,maslinovo ulje i acceto....odličan ručak od ostataka od nedjelje👌👌👌

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Jelena Hrgović Tomaš

    Hladna mesna salata

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Dunja Munjas

    Ostane li umaka od mljevenog mesa, napravim složenac s krumpirom,zalijem vrhnjem i zapečem. Uz to salata i eto veselja

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Filipina Šargač Šargač

    Preostalom krumpirpureu dodam jaje i brašnoi napravim njoje Od povrća iz juhe kohe se baš ne pojede (Celer,keleraba,list kupusa,rajčica) napravim lagani umak i eto finog objeda.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Ines Mikuš Radan Mikuš Radan

    Salata od govedine kuhane u juhi

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Ines Mikuš Radan Mikuš Radan

    Pohani kruh

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Željko Turković

    Najčešće ostane pire krumpir,Na masnoći pečenja prepečem malo slanine i/ili kobasice.dodam pire i posipam sa ribanim sirom.Zapečem.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Željka Vrebac

    Kad mi ostane hrane uvijek napravim neki umak i špagete. Npr. Sataraš, kad mi ostane višak onda uzmem blender izmiksam sataraš, dodam vrhnje za kuhanje, naribam sir i eto ručka ili večere.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    MARIJA ZLATARIĆ

    od starog kruha napraviti lažnu pizu

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Marica Špehar

    Moj omiljeni je recept od ostatka hrane pita od pilećeg mesa koje se peklo dan prije a nije se pojelo

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Vovk Vovk

    Od ostataka pecene piletine natrgam je na sitno i preprzim sa vrhnjem za kuhanje pa pravim tortilje sa piletinom i povrcem :)

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Jelena Vojvoda

    Od ostataka pire krumpira koji se ohladi obicno napravim "keksice". Pomijesam ostatke krumpira s malo brasna, unutra doda mediteranske zacine (ruzmarin, majcina dusica, bosiljak...) i sol. Sve oblikujem u mini loptice, malo spljoštim i ispečem na maslinovom ulju ili ghee maslacu.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Klara Boros Boros

    Iako kod nas doma rijetko ima ostataka hrane 🙊, jako volim napravot omlet ako ostane raznovrsnog povrća!

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Larisa Buršić

    Kolač od starog kruha

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Ivana Ageljic Ageljic

    Nije ostatak, ali je hrana koju sam prije najčešće bacala, a to je princeza na zrnu graška u kategoriji voće i povrće - avokado. 🥑 Hrpu mi se puta dogodilo da sva sretna sa spremnim nachosima krenem raditi guacamole umak, otvorim avokado, a unutra tuga. 😔 Ali u zadnje vrijeme čak i kad avokado poprimi malo smeđe boje, umjesto da ga bacim, uz kakao, malo bademovog mlijeka i zaslađivač napravim najfiniji čokoladni puding. 🤤🤤 Pogledala sam i hrpu videa kako iz ogromne koštice uz malo truda, par čačkalica i vodu možete dobiti novu biljku avokada, ali ja se zasad držim pudinga. 😄

    Prikaži više
    1 Star 11
    Nalagam...

    Vida Vertuš

    Nije bas recept ali odlicno mi je raditi jabučni ocat od ostataka kora od jabuka

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Karmen Bušić

    Od ostataka pire krumpira radim krokete, od ostataka kruha često bruskete, a nekad tople sendviče. Kada mi ostane piletine ili ribe, načinom tortilje za ponijeti na posao a od ostataka sjemenki iz tikvice ispečem i začinima sjemenke za grickanje!

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Bojana Lacković

    Ostataka hrane baš i nemamo, praksa radi čuda 😁. Kore od starog krumpira idu u kompost, a domaći mladi se ne guli. Od starog kruha, ako ga ostane napravim krutone ili prezle, a kad sam dobre volje ispoham ga s cimetom 🙂

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Ana Čurković

    Ostacima hrane hranimo svekrvu 🤫😆 šala-mala... Većina povrća se može protvorit u štrudlice ili springrolice, umaci u lazanje, musake, složence, popečke, neke kul sendviče ala sloppy joe, a juha postane maneštra ili varivo ako unutra ukuhamo paštu ili krumpir na kockice. Treba samo malo kreativnosti, a ušteda novaca i vremena za kuhanje te smanjenje otpada su i više nego dovoljna naknada!

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Sara Bačani

    Listove od cvjetače ljudi bacaju i to je pretužno! Od same cvjetače napravim prefinu gustu juhicu, a listove dobro operem, narežem na tanke šnitice, nauljim i začinim, bacim u pećnicu i grickam. Prefino. 🤤 Fakat nije teško biti na biljnoj ishrani. 🤷🏼‍♀️ Bilo bi lakše sjeckati listove uz novi uređaj, that's for sure. 🥰

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Tamara Pavelić Pavelić

    Pri svakom korištenju kapule ostane nam kora koju svi bacimo, a ja ju skupljam te potom iskuham i onda stavim na dobro isušivanje u pećnici ili fryeru, nakon toga ubacim u blender i napravim začin luk u prahu :)

    Prikaži više
    1 Star 1
    Nalagam...

    Maja Šipek

    Kako je sada sezona mandarina, a ja jako volim svježe cijeđeni sok, svu onu pulpu koja ostane nakon cijeđenja, iskoristim u biskvitu za "tortu od mandarina". Od ostataka povrća najčešće radim temeljac i čips od kore. Kada primjerice koristim slanutak iz konzerve, obavezno sačuvam vodicu (aquafaba) i napravim najsočnije čokoladne muffine.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Anja Slunjski

    Ostatke hrane tipa deblji dio brokule ili listovi cvjetače, dobro posluže za neki umak, ili finu pitu. Od pire krumpira domaći kroketi, a od sveg ostalog povrća jušni temeljac koji ide u škrinju i uvijek je spreman.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Martina Bregović

    Nemam recepta,kora od krumpira i ostali otpatci od povrća idu u komposter,a stari kruh i ostale ostatke od hrane pojedu kokice koje nam nose jaja.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Helena Nemec

    Kada radim pire koru krumpira se fino ispece u cips sa malo ulja i soli, a s visak pirea sljedeci dan je najfinije zaciniti sa cesnjakom i crvenom paprikom, pomijesati sa nesto slanutkovog brasna, uvaljat u sezam i isprzit krokete!

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Anja Jovanovac Jovanovac

    Napraviti domaće kockice za juhu - zblendati ostatke hrane i smrznuti ih u kockice kao led. :)

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    lea basic basic

    Čips od ostataka kože povrća (mrkva, cikla, celer Itd..)

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Tena Galić

    Volim raditi čips od kore krumpira! 1. Prije guljenja krumpira odstranim sve mrlje. 2. Kore pokapam uljem i dodam začine i začinsko bilje. 3. Izmiješam i stavim u lim za pečenje. 4. Pečem u pećnici na 200 stupnjeva 10 - 20 minuta dok ne porumene. 5. Dodam sol, čili, ružmarin,...

    Prikaži više
    1 Star 1
    Nalagam...

    Martina Horvat

    Baš prošli tjedan, kad su nam ostale bučine sjemenke od rezanja bundeva, ispekla sam ih u pećnici i dodala u salatu.

    Prikaži više
    1 Star
    Nalagam...

    Filip Kos

    Veliki sam ljubitelj slastica pa kad god imam prezrele banane od njih napravim banana bread. Što je smeđiji, to je ukusniji! 😋

    Prikaži više
    1 Star 2
    Nalagam...

    Koji je vaš omiljeni recept od ostataka hrane?

    Marie se uvijek pobrine da svoje ostatke pretvori u nova ukusna jela. Voli raditi rižine okruglice od ostataka rižota.

    Koji je vaš omiljeni recept od ostataka hrane?

      Upoznaj boschanstvene cure

      Od zdravih i uravnoteženih jela, delicija od ostataka hrane, do slatkiša za prste polizati. Ovo su četiri cure koje kuhinju drže u malom prstu. Ovoga puta pripremile su četiri izazova uz koje možete pokazati svoju domišljatost, štedljivost, kreativnost i zahvalnost.

      Lana Klingor

      @lanatheklingor

      Voli pripremati topla jela koja najbolje odgovaraju jesenskim danima. Od svih sudionika izabrat će dvoje najkreativnijih jesenskih miks recepata.

      Marie

      @mariewasler

      Snalažljiva kuharica koja zna iskoristiti sve ostatke hrane i pretvoriti ih u ukusno jelo. Nagradit će dvije osobe koje u komentarima pokažu kreativnost sa svojim domaćim ostacima.

      Suzana

      @suzanakvesic

      Vjeruje da nikad nije kasno napisati pismo Djedu Boschićnjaku. Ove godine ona se pretvorila u njegovu pomoćnicu i pomoći će mu da odabere dva vrijedna patuljka koji će mu napisati najzanimljivije pismo.

      Marica

      @marica_topfit

      Zahvalna za svoje najmilije, sport i uravnoteženu prehranu. Dvoje koji na kraju ove godine podijele svoju zahvalnost ili dobre želje za sljedeću bit će nagrađeni čarobnom nagradom.